Kærlighedens tombola

KÆRLIGHEDEN

For blot få år siden var det lidt flovt, hvis man havde fundet sin kæreste på nettet. I dag er det tabu en saga blot. Hvorfor? Fordi netdating er effektivt! Uinteressante bejlere kan nemlig sorteres fra lynhurtigt. Man behøver ikke engang mødes. Tilbage er kun de højtlønnede, smukke, sunde og begavede mennesker, der matcher én selv. Men hov – hvad sker der? Er vi blevet for dovne til at møde mennesker in real life?


Hvordan mødte I to så hinanden? Spørgsmålet falder prompte, når man introducerer en ny kæreste for sine venner eller familie. Og man svarer gladelig og i udførlige detaljer, for man elsker at fortælle om den situation, der førte til, at man mødte sin udkårne: Det var kærlighed ved første blik hen over tomaterne i Brugsen. Eller det var til en middag hos nogle gode venner, hvor han bare var så sjov, og man gik syngende hjem arm i arm. Eller man var egentlig på tur med gutterne til Spanien, men så gik hele ferien lige pludselig med denne her skønne kvinde, man mødte ved poolen. Det er fantastisk at dvæle ved, om det var skæbnen, der førte en sammen, eller hvordan det var gået, hvis man nu ikke lige havde været på det sted på lige præcis det tidspunkt.

Men så er der dem, der svarer: - Vi mødte hinanden på nettet. Og så er den ligesom ikke længere! Lige der stopper samtalen simpelthen, for hvad søren skal man nu spørge om? Der er jo ikke meget romantik i at fortælle om en profil på datingportalen.

- Nåh. Det var da fint. Det er jo også blevet så normalt, mumler man måske som respons.

Og ja, det er blevet normalt at date på nettet. Faktisk så normalt at der ifølge datingsites er mere end en million brugere i Danmark, som har lagt en profil på nettet og søger et forhold af den ene eller den anden slags. Måske er det alligevel lidt interessant at høre mere om de der netdates. Hvad er det, der er så attraktivt ved at finde sin kæreste på nettet? Netdating for de travle Marie er en smuk, høj og lys blond karrierekvinde på 30 år. Hun er svensker og har rejst meget og arbejdet forskellige steder i verden. Nu bor hun i Danmark og har datet på danske internet sites i tre år. Den første gang Marie gik på nettet for at date, var det mest for sjov.

- Jeg ville bare møde nye mennesker, og jeg følte, at netdating var en naturlig forlængelse af mit ellers aktive, sociale liv. Det er en sjov måde at lære nogen at kende på, som jeg ellers ikke ville støde på i mit arbejde eller i min fritid. På nettet har Marie både mødt mennesker, som hun har udviklet gode venskaber med og andre, der bare blev til korte bekendtskaber. I dag er hun klar til at møde en fast kæreste og er derfor mere selektiv i udvælgelsen af de mænd, hun mødes med.

- Jeg er åben over for alle, men det betyder selvfølgelig noget, at vi har nogenlunde ens baggrund, værdier og tanker om fremtiden, fortæller hun.


Amoriner i luften

Da Marie bliver spurgt, om hun også har fundet en kæreste, er hendes smil ikke til at tage fejl af. Der er amoriner i luften. Det er måske ikke så mærkeligt, at netdating er succesfuldt, for der er noget, der tyder på, at forhold der begynder med en netdate, holder i længden, oplever parterapeut Gerd Winther.

- Når man møder en på en bar, ved man ikke, hvad man får. Men på nettet kan man stille nogle kriterier op, som gør, at der er en chance for, at man passer sammen på én eller anden måde.

Hvis man i øvrigt kaster et blik på ægteskab statistikkerne, viser det sig også, at krage søger mage. Helt naturligt vælger vi partnere, som til en vis grad minder om os selv: Højtuddannede gifter sig med højtuddannede. Faglærte med faglærte. Og hvis man skal være helt ærlig, så er det da også sådan, at man forventer, at de rige og smukke finder sammen med de andre rige og smukke. Når alt kommer til alt, vælger vi jo ikke bare en partner for livet, hvis han kysser godt og umiddelbart virker attraktiv. Når forelskelsen foretager sig, er der mange faktorer, som vi vurderer hans potentiale som fast kæreste ud fra. Og hvorfor ikke hjælpe processen lidt i gang med en profil på nettet? Lidt mere styring og lidt mindre satsen på held i kærlighedens store tombola er måske ikke så tosset endda.


Populære opslag